Pestro sodelovanje KUD Mreža z Ljubljanskim street art festivalom

29. Junija, z otvoritvijo razstave “All Is Super” Linde Söderholm v Galeriji Nočna izložba Pešak, se pričenja pestro sodelovanje KUD Mreža in ljubljnskega street art festivala.

FemLink-Art: skupinska razstava kustosinje Veronique Sapin v Alkatrazu

V Galeriji Alkatraz bosta soočeni tematiki video-kolažev – Agresija in Čudenje – 44 avtoric, po izboru ene izmed ustanoviteljic kolektiva, kuratorice Veronique Sapin.

Galerija Alkatraz

Galerija Nočna izložba Pešak

Gesamtkunstwerk Metelkova

Atelje Azil

FriForma

FriFormA\V

Metabonma

Improcon

Rdeče zore

Reciklart

Animiramo

Metelkovarhiv

Projekt S(v)odobnost: Mali pojmovnik sodobne umetnosti

V okviru projekta S(v)odobnost smo pripravili slovarček umetnostne zgodovine sodobnih umetniških izrazov, ki šoli nudi ustrezne informacije študentje, učitelji in drugi radovedneži.

Atelje Azil objavlja seznam rezidentk in rezidentov v 2020

Daljših rezidenčnih programov se je od leta 2010 udeležilo več kot 33 umetnikovic in umetnikov, ki so svoje zaključno delo predstavili_e v obliki razstave, koncerta, raziskave, ipd.

Pričenja se 21. Mednarodni feministični in kvirovski festival – Rdeče zore

Letošnji festival bo osrediščen okoli povezovanja, objemanja, različnih, tako domačih kot mednarodnih kolektivov, ki se povezujejo v boju za enakost in enakopravnost. 

Pričelo se je glasovanje za Bodečo Nežo 2019-2020

Komu bo pripadala ta nečastna nagrada? Odločitev prepuščamo vam. Glasujete lahko do 29. februarja, sobote do polnoči na spletni strani: Bodeča Neža.

Začetek sezone cikla FriFormA\V z Billy Roisz in dieb13

Koncertno sezono cikla FriFormA\V zaganjamo 13. 2. 2020, ob 21.00 v Osmo/zi z novim projektom TWIXT v katerem Billy Roisz in dieb13 združujeta njuna filmska in glasbena dela.

Zaključek koncertne sezone FriForma s kvartetom Uruk

Uruk v svojem imenu poudarjajo duhovno in ritualno plat svoje glasbe, skozi katero se četverica loteva nekaterih zakoreninjenih nasprotij, recimo med lepoto in krutostjo.

Združena cikla FriForma in FriFormA\V z nastopi 5 izjemnih ustvarjalk

V tokratnem dogodku združujemo cikla FriForma in FriFormA\V z nastopi 5 ustvarjalk, ki iz dokaj različnih izhodišč napovedujejo praviloma trans-zvočne oziroma multimedijske dogodke.

Avdio-vizualna video igra s Benesem in Ressijem v Osmo/zi

Na tokratnem FriFormA\V dogodku se bosta naša gosta zvoka in slike lotevala enotno in povezano, a upoštevajoč aktualne možnosti poigravanja z virtualnim prostorom in znotraj njega.

Na septembrski FriFormi nas obiščeta dva neobičajna sestava

Zlatko Kaučič in Tomaž Grom sta vsak po svoje in vsak na svojem kraju pomembna akterja domače scene improviziranih muzik, a ju imamo le redko priložnost slišati v duu.

X