Prvi dogodek novega avdio-vizualnega koncertnega cikla: FriFormA\V

V petek, 20. 4. 2018, ob 20.30 lepo vabljeni v 8. nadstropje kulturnega prizorošča Osmo/za, na premierni dogodek nove poimenovane FriFormAV. Nastopila bosta Južno korejski kompozitor Hunjoo Jung in lokalna videastka Lina Rica.

Skupinska razstava Slaba odločitev? v Galeriji Alkatraz

Skupinska razstava Slaba odločitev? je del dolgoročno zastavljenega raziskovalnega projekta, ki bo izveden v obliki predstavitev, razstav, intervjujev in analiz v Galeriji Alkatraz v Ljubljani.

FriForma

Metabonma

Galerija Alkatraz

Atelje Azil

Rdeče Zore

Improcon

Urbani likovni projekti

Dejavnosti za otroke in mladino

Arhiv Metelkova mesta

Nov album Minton / Hübsch in zagon Brezmejne disonance

Živel 8. marec – boj se nadaljuje, bo iztočnica večera z raziskovalecem glasu Philom Mintonom in nemškim tubistom Carl Ludwig Hübschem. Sledil bo nastop novonastalega tria v sklopu mednarodnega projekta Brezmejna disonanca.

Otvoritveni performans: Qëndresë Deda, Kaj počnejo besede?

Vabljeni na  otvoritev razstave in performans kosovske umetnice Qëndresë Deda, ki bo v sklopu 19.Mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore, predstavila umetniško delo: Kaj počnejo besede?

Otvoritev sezone Metabonmaja s tolkalistko Vanesso Porter

Peto sezono Metabonmaja, cikla za klasično odrsko in sodobno komponirano glasbo, pričenjamo s solo nastopom, večkratne prejemnice prestižnih nagrad, nemške tolkalistke, Vanesse Porter. Vabljeni v Klub Gromka, 6. februarja ob 20.00.

Nebo na zemlji – Erik Mavrič v Galeriji Alkatraz

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave Erika Mavriča z naslovom Nebo na zemlji, ki bo v torek, 6. februarja ob 20.00, v Galeriji Alkatraz, Ljubljana. Razstavo bo tokrat kurirala Mojca Grmek.

Množica – umetniška instalacija slikarja Patrika Dvorščaka

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave umetniške instalacije “Množica” mladega akademskega slikarja Patrika Dvorščaka, ki bo v petek, 19. januarja 2018, ob 19. uri v Galeriji Nočna izložba Pešak, Metelkova, Ljubljana.

Popoldanski dogodek v Ateljeju Azil: Seijiro Murayama tolkalski solo

Seijiro Murayama je v zadnjem desetletju večkrat obiskal eno izmed svojih najbolj priljubljenih začasnih rezidenc – Atelje Azil. Ob zaključku dvotedenske rezidence, bo 13. januarja v soboto, ob 17. uri izvedel solistični nastop.

Nuclear Dream Weavers Compound v Klubu Gromka

Semena močnega free jazzovskega okteta so bila zasajena na lanskem Improconu, ki se sedaj, kot nova skupina Linde Sharrock in Maria Rechterna, premierno predstavlja pod imenom Nuclear Dream Weavers Compound.

Lo Milo: Razstava “Arch” v Galeriji Nočna izložba Pešak

Zanimanje vizualnega umetnika, Lo Mila, je raziskovanje  urbanega prostora, kjer se pogosto odražajo disfunkcionalnost in nesmisli sodobne družbe. Svojo prakso označuje kot “post-grafitti”, saj išče nove formalno-vsebinske možnosti tega medija.

Caroline Sury: Voodoo Entartete Kunst v Galeriji Alkatraz

Caroline Sury ustvarja na zelo prepoznaven način: mestoma poudarjena eskpresivnost se nemalokrat prepleta z izrazito otroško naivnim likovnim izrazom, kjer ne manjka hudomušnih in ironičnih elementov.

Matija Praznik: Alternativno zgodovinjenje alternative

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave fotografij “Alternativno zgodovinjenje alternative” Matije Praznika, v petek, 24. novembra, ob 20.00 v Galerijo Alkatraz, Ljubljana. Razstava je spremljevalni del dogodka “Viva punk! Viva RŠ!”.

Nočni izleti – koncert Drumartice v Stari mestni elektrarni

Na zaključnem koncertu iz cikla Metabonma bo, 18. novembra, ob 20.00, s projektom Nočni izleti / Night Trips nastopil vrhunski slovenski tolkalni duo Drumartica. Poleg glasbene zgodbe, projekt vsebuje tudi ples in video.