Confine Aperto, Defonija in FriForma na letošnjem Mestu žensk

Zavod Sploh, Defonija v KUD Mreža na spremljajočem programu festivala Mesto žensk gostimo razburljiva koncertna seta v katerih bodo, na odru Španskih borcev, nastopile vrhunske glasbenice.

“Mile” Kaje Avberšek na zidni poslikavi in v ambientalni postavitvi

Oktober bo znova odet v stripovske barve! TINTA – Festival Stripa Ljubljana se bo odvijal med 2. in 14. oktobrom na različnih prizoriščih v Ljubljani, razlil pa se bo tudi v Kranj in Koper.

FriForma

Metabonma

Galerija Alkatraz

Atelje Azil

Rdeče Zore

Improcon

Urbani likovni projekti

Dejavnosti za otroke in mladino

Arhiv Metelkova mesta

Hypnagogia – avdio-vizualni performans Birda in Wolf Gang

David Bird in Valérie Wolf Gang bosta spojila nastali zvok/video z estetiko klinične tehnologije, da bi raziskala dvoumno domeno sanj in spomina, tako kot prihodnost, v kateri je tehnologija zmožna posredovati sanje, spomin in budno življenje.

Drugi dogodek serialke FriFormA\V gostuje v Cirkulaciji 2

Vabljeni na drugi dogodek frišne koncertne serije FriFormA\V, ki bo ostri oči in ušesa s povezovanjem umetniškega videa in elektroakustično in improvizirano glasbo.

4. umetniški festival recikliranja in DIY kulture Reciklart

4. umetniški festival recikliranja in DIY kulture Reciklart, od torka, 7. avgusta do sobote, 11 avgusta, na ploščadi pred Galerijo Alkatraz.

FriFormina rezidenca z Krebs in Guionnetom v Bistrici ob Sotli

Rezidenca se bo zaključila z javnim koncertom dueta Annette Krebs (elektronika) in Jean-Luc Guionneta (cerkvene orgle) 29. junija, v petek 20:00 v cerkvi Sv. Petra v Bistrici ob Sotli, Slovenija.

Otvoritev Mie Paller …Smell The Coffee v Galeriji Pešak

Prisrčno vabljeni na projekcijo animacije … smell the coffee, ki je spremljevalni dogodek samostojne razstave v Galeriji Nočna izložba Pešak. Predvajanje bo v Galeriji Alkatraz v petek, 27. 7. 2018, ob 20.00.

Človek je osamljen otok – Maruša Meglič v Galeriji Alkatraz

Maruša Meglič je talentirana ustvarjalka, osredotočena predvsem na kakovost razstavne izkušnje in ne kvantiteto produkcije umetnosti. Njena dela so dodelana in premišljena kljub temu, da je relativno novo ime v svetu umetnosti.

Prvi dogodek novega av-koncertnega cikla: FriFormA\V

V petek, 20. 4. 2018, ob 20.30 lepo vabljeni v 8. nadstropje kulturnega prizorošča Osmo/za, na premierni dogodek nove poimenovane FriFormAV. Nastopila bosta Južno korejski kompozitor Hunjoo Jung in lokalna videastka Lina Rica.

Skupinska razstava Slaba odločitev? v Galeriji Alkatraz

Skupinska razstava Slaba odločitev? je del dolgoročno zastavljenega raziskovalnega projekta, ki bo izveden v obliki predstavitev, razstav, intervjujev in analiz v Galeriji Alkatraz v Ljubljani.

Nov album Minton / Hübsch in zagon Brezmejne disonance

Živel 8. marec – boj se nadaljuje, bo iztočnica večera z raziskovalecem glasu Philom Mintonom in nemškim tubistom Carl Ludwig Hübschem. Sledil bo nastop novonastalega tria v sklopu mednarodnega projekta Brezmejna disonanca.

X