Nočni izleti – koncert Drumartice v Stari mestni elektrarni

Na zaključnem koncertu iz cikla Metabonma bo, 18. novembra, ob 20.00, s projektom Nočni izleti / Night Trips nastopil vrhunski slovenski tolkalni duo Drumartica. Poleg glasbene zgodbe, projekt vsebuje tudi ples in video.

Down & Behind – Simon Kocjančič v Galeriji Alkatraz

Dela Kocjančiča na prvi pogled vzbujajo vtis hermetičnih in enigmatičnih. Gledalka_ec hitro opazi redke skupine elementov in barvne ploskve. Prevladujejo temnejši odtenki in nejasne organske oblike, ki jim težko pripišemo pomen.

FriForma

Metabonma

Galerija Alkatraz

Atelje Azil

Rdeče Zore

Improcon

Urbani likovni projekti

Dejavnosti za otroke in mladino

Arhiv Metelkova mesta

Večer improvizirane glasbe na Mestu žensk

Festival Mesto žensk, FriForma in Defonija vabimo na glasbeno bogat, strukturno in idejno pisan večer proste improvizacije petih izvajalk, v četrtek, 12. 10., ob 21.30 v Klub Gromka, Ljubljana.

Anna Linder: Kurbazaspermo v Galerija Alkatraz

Eksperimentalni film o nezaželenem življenju brez otrok v svetu, kjer normativno heteroseksualni odnosi narekujejo, kdo in na kakšen način lahko postane starš. Na otvoritvi filmske instalacije se bo z Anno Linder pogovarjala Jasmina Šepetavc.

VoiceLab – vokalna delavnica z Ute Wassermann na Mestu žensk

KUD Mreža / FriForma organizira vokalno delavnico z nemško komponistko in improviztorko Ute Wassermann v sklopu 23. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk v Ljubljani.

Boštjan Novak – “Struktura pravih proporcev” v Galeriji Alkatraz

Vrednote imenentne odprtim prostorom kot je Metelkova mesto, se odražajo v delih kiparja Boštjana Novaka. Avtor poskuša v svojem delu usklajevati organskost in impulzivnost mikro prostora Metelkove.

Edvin Dobrilović razstavlja v Nočni izložbi Pešak

Metelkovski veteran Edvin Dobrilović se po nekajletnem odmoru vrača na Metelkovo z razstavo 4×5=20, ki bo, od 29. 8., na ogled v Nočni izložbi Pešak. Vabljeni na otvoritev in srečanje z Edijem!

Neven Korda: Spomini na izgnanstvo v Galeriji Alkatraz

Instalacija je nadaljevanje raziskovanja čistega videa, originalne umetniške strategijie, ki jo razvija od začetka tisočletja. Kot pravi Korda: “Instalacija Spomini na izgnanstvo raziskuje lepo v izražanju čustvenih, poetičnih stališč sodobnega človeka”.

3. Kongres prosto improvizirane glasbe, umetnosti & misli

Improcon – Kongres prosto improvizirane glasbe, umetnosti & misli bo letos, med 11. in 15. avgustom, prvič potekal na gradu Veliki Tabor v kraju Desinić v hrvaškem Zagorju. Atraktivna lokacija srednjeveškega gradu, na vrhu Košničkega Huma, bo […]

Trije dnevi ustvarjanja, druženja, recikliranja in muziciranja

Vabljene_i na 3. umetniški festival recikliranja in DIY kulture – Reciklart. Program so bo odvijal na ploščadi pred Galerijo Alkatraz, od petka, 11. avgusta do nedelje, 13. avgusta 2017.  Vabljeni k predlaganju vsebin saj program še ni zaključen.

Kaj je tvoje, nič ni tvoje! – skupinska razstava v Galeriji Alkatraz

Vabljene_i na otvoritev razstave Kaj je tvoje, nič ni tvoje, v sredo, 5. julija 2017, ob 18. uri v Galerijo Alkatraz, Ljubljana. Sodelujoče umetnice in umetniki: Nevena Aleksovski, Ivana Bajec, Erik Mavrič, Miha Perne, Adrijan Praznik in Iva Tratnik.

“Gumb za posebne dosežke” prejel drugo nagrado na festivalu VAFI

Otroška animacija “Gumb za posebne dosežke” (Gumbi, 2016, 01’39”) je prejela drugo nagrado v kategoriji Junior mini na VAFI – 8. mednarodnem festivalu animiranega filma otrok in mladih v Varaždinu, Hrvaška.

Vdih / Izdih Brine Ivanetič v Galeriji Alkatraz

Brina Ivanetič z novo postavitvijo Vdih / Izdih nadaljuje svoje kiparsko raziskovanje vprašanj odsotnosti in tistega, kar odsotnost vizualizira. Otvoritev razstave bo v sredo, 7. junija, ob 20.00 v Galeriji Alkatraz.