Premiera otroških animacij v Slovenski kinoteki

Veselimo se premierne projekcije 4 otroških animiranih filmov, ki bodo, 30. 5. 2017, na ogled v Slovenski kinoteki. Animacije so ustvarili otroci iz Vrtca Vodmat v stop-motion tehniki. Animiramo je več-letni projekt Vrtca Vodmat in KUD Mreža.

Otvoritev razstave Marine Milev v Nočni izložbi Pešak

Vabljeni na otvoritev razstave umetnice Marine Milev z naslovom Tekmovanje repov, ki bo v petek, 26. 5. 2017, ob 21.00, na stolpu nasproti Galerije Nočna izloba Pešak, AKC Metelkova mesto v Ljubljani.

FriForma

Metabonma

Galerija Alkatraz

Atelje Azil

Rdeče Zore

Improcon

Urbani likovni projekti

Dejavnosti za otroke in mladino

Arhiv Metelkova mesta

Metabonma: nastop dueta Kavčič & Lonquich odpovedan

Danes bo v Klubu Gromka na sporedu  zgolj defoničen del napovedanega koncerta zaradi nesrečne poškodbe Irene Kavčič. Metabonma z duom Kavčič / Lonquich je tako prestavljen za nedoločen čas. Hvala za razumevanje!

Brezmejna disonanca s Kováts-Maierhofer-Drašler triom

Brezmejna disonanca, mednarodna platforma in koncertni cikel, 18. maja v Vodnikovi domačiji, predstavlja zadnji trio. Nastopili bodo madžarski saksofonist Gergő Kováts,  avstrijska kontrabasistka Maierhofer-Lischka in bobnar Vid Drašler.

Razstava Gorana Medjugorca in Arta Larsona v Galeriji Alkatraz

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave Podeželska gospoda, slovenskega slikarja Gorana Medjugorca in ameriškega video umetnika Arta Larsona, v torek, 9. maja ob 20. uri v Galerijo Alkatraz. Ogled razstave je možen do 3. junija.

Brezmejna disonanca s Krispel-Schellander-Miklós triom

Mednarodni projekt Brezmejna disonanca se predstavi tokrat drugič v Ljubljani z dodatnim dvojcem, na klarinetu Phillipe Lauzier in basu Éric Normand iz Quebeca. V petek, 5.5. ob 20.00, na Vodnikovi domačiji.

Skupinski premik, naredimo mozaik! – delavnica za otroke

Podmladek Reciklarta vabi, v petek 21. aprila ob 15.30 in v soboto, 22. aprila ob 15.30, na ustvarjalno delavnico namenjeno otrokom od 4. leta dalje, ki bo potekala  na dvorišču pred Galerijo Alkatraz.

Brezmejna disonanca s Kepl, Drašlerjem in Kovácsem

Brezmejna disonanca, mednarodna kreativna platforma in koncertni cikel, se prične 12. aprila s prvim triom: violinistko Irene Kepl, kontrabasistom Joštom Drašlerjem in bobnarjem Gergelyjem Kovácsem.

Capece, Yoshikawa, Olsson, Raon in Drašler – FriForma v Gromki

Tretji dogodek v serialki FriForma se bo zgodil, 6. aprila, ob 21.00 v Klubu Gromka, s premiernim koncertom novega mednarodnega tria in z nastopom harfistično-tolkalskega dua, Eduarda Raona in Vida Drašlerja.

Trk Eriza Morena in Valerie Wolf Gang v Galeriji Alkatraz

“Razstava združi v sodelovanju tri osebe: umetnico Valerie Wolf Gang in umetnika Eriza Morena ter kuratorico Kateřino Lenzovo. Osebno so se srečali v Ljubljani leta 2016, to pa je vodilo v skupni projekt. Povezovalna tema projekta je […]

Vstajniške socialne delavke se poslovijo od razstave v Alkatrazu

Kolektiv vstajniških soicalnih delavk se želi posloviti od razstave Pljunem na revolucijo na interaktiven način, zato so pripravile vodstvo po razstavi, na katerem bodo predstavile fotografije in njihovo sporočilnost. V četrtek, 30. marca, ob 16.30.