“Množica” umetniška instalacija slikarja Patrika Dvorščaka

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave umetniške instalacije “Množica” mladega akademskega slikarja Patrika Dvorščaka, ki bo v petek, 19. januarja 2018, ob 19. uri v Galeriji Nočna izložba Pešak, Metelkova, Ljubljana.

Popoldanski dogodek v Ateljeju Azil: Seijiro Murayama tolkalski solo

Seijiro Murayama je v zadnjem desetletju večkrat obiskal eno izmed svojih najbolj priljubljenih začasnih rezidenc – Atelje Azil. Ob zaključku dvotedenske rezidence, bo 13. januarja v soboto, ob 17. uri izvedel solistični nastop.

FriForma

Metabonma

Galerija Alkatraz

Atelje Azil

Rdeče Zore

Improcon

Urbani likovni projekti

Dejavnosti za otroke in mladino

Arhiv Metelkova mesta

Nuclear Dream Weavers Compound v Klubu Gromka

Semena močnega free jazzovskega okteta so bila zasajena na lanskem Improconu, ki se sedaj, kot nova skupina Linde Sharrock in Maria Rechterna, premierno predstavlja pod imenom Nuclear Dream Weavers Compound.

Lo Milo: Razstava “Arch” v Galeriji Nočna izložba Pešak

Zanimanje vizualnega umetnika, Lo Mila, je raziskovanje  urbanega prostora, kjer se pogosto odražajo disfunkcionalnost in nesmisli sodobne družbe. Svojo prakso označuje kot “post-grafitti”, saj išče nove formalno-vsebinske možnosti tega medija.

Caroline Sury: Voodoo Entartete Kunst v Galeriji Alkatraz

Caroline Sury ustvarja na zelo prepoznaven način: mestoma poudarjena eskpresivnost se nemalokrat prepleta z izrazito otroško naivnim likovnim izrazom, kjer ne manjka hudomušnih in ironičnih elementov.

Matija Praznik: Alternativno zgodovinjenje alternative

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave fotografij “Alternativno zgodovinjenje alternative” Matije Praznika, v petek, 24. novembra, ob 20.00 v Galerijo Alkatraz, Ljubljana. Razstava je spremljevalni del dogodka “Viva punk! Viva RŠ!”.

Nočni izleti – koncert Drumartice v Stari mestni elektrarni

Na zaključnem koncertu iz cikla Metabonma bo, 18. novembra, ob 20.00, s projektom Nočni izleti / Night Trips nastopil vrhunski slovenski tolkalni duo Drumartica. Poleg glasbene zgodbe, projekt vsebuje tudi ples in video.

Down & Behind – Simon Kocjančič v Galeriji Alkatraz

Dela Kocjančiča na prvi pogled vzbujajo vtis hermetičnih in enigmatičnih. Gledalka_ec hitro opazi redke skupine elementov in barvne ploskve. Prevladujejo temnejši odtenki in nejasne organske oblike, ki jim težko pripišemo pomen.

Večer improvizirane glasbe na Mestu žensk

Festival Mesto žensk, FriForma in Defonija vabimo na glasbeno bogat, strukturno in idejno pisan večer proste improvizacije petih izvajalk, v četrtek, 12. 10., ob 21.30 v Klub Gromka, Ljubljana.

Anna Linder: Kurbazaspermo v Galerija Alkatraz

Eksperimentalni film o nezaželenem življenju brez otrok v svetu, kjer normativno heteroseksualni odnosi narekujejo, kdo in na kakšen način lahko postane starš. Na otvoritvi filmske instalacije se bo z Anno Linder pogovarjala Jasmina Šepetavc.

VoiceLab – vokalna delavnica z Ute Wassermann na Mestu žensk

KUD Mreža / FriForma organizira vokalno delavnico z nemško komponistko in improviztorko Ute Wassermann v sklopu 23. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk v Ljubljani.

Boštjan Novak – “Struktura pravih proporcev” v Galeriji Alkatraz

Vrednote imenentne odprtim prostorom kot je Metelkova mesto, se odražajo v delih kiparja Boštjana Novaka. Avtor poskuša v svojem delu usklajevati organskost in impulzivnost mikro prostora Metelkove.

Edvin Dobrilović razstavlja v Nočni izložbi Pešak

Metelkovski veteran Edvin Dobrilović se po nekajletnem odmoru vrača na Metelkovo z razstavo 4×5=20, ki bo, od 29. 8., na ogled v Nočni izložbi Pešak. Vabljeni na otvoritev in srečanje z Edijem!