Kaj je tvoje, nič ni tvoje! – skupinska razstava v Galeriji Alkatraz

Vabljene_i na otvoritev razstave Kaj je tvoje, nič ni tvoje, v sredo, 5. julija 2017, ob 18. uri v Galerijo Alkatraz, Ljubljana. Sodelujoče umetnice in umetniki: Nevena Aleksovski, Ivana Bajec, Erik Mavrič, Miha Perne, Adrijan Praznik in Iva Tratnik.

“Gumb za posebne dosežke” prejel drugo nagrado na festivalu VAFI

Otroška animacija “Gumb za posebne dosežke” (Gumbi, 2016, 01’39”) je prejela drugo nagrado v kategoriji Junior mini na VAFI – 8. mednarodnem festivalu animiranega filma otrok in mladih v Varaždinu, Hrvaška.

FriForma

Metabonma

Galerija Alkatraz

Atelje Azil

Rdeče Zore

Improcon

Urbani likovni projekti

Dejavnosti za otroke in mladino

Arhiv Metelkova mesta

Vdih / Izdih Brine Ivanetič v Galeriji Alkatraz

Brina Ivanetič z novo postavitvijo Vdih / Izdih nadaljuje svoje kiparsko raziskovanje vprašanj odsotnosti in tistega, kar odsotnost vizualizira. Otvoritev razstave bo v sredo, 7. junija, ob 20.00 v Galeriji Alkatraz.

Premiera otroških animacij v Slovenski kinoteki

Veselimo se premierne projekcije 4 otroških animiranih filmov, ki bodo, 30. 5. 2017, na ogled v Slovenski kinoteki. Animacije so ustvarili otroci iz Vrtca Vodmat v stop-motion tehniki. Animiramo je več-letni projekt Vrtca Vodmat in KUD Mreža.

Otvoritev razstave Marine Milev v Nočni izložbi Pešak

Vabljeni na otvoritev razstave umetnice Marine Milev z naslovom Tekmovanje repov, ki bo v petek, 26. 5. 2017, ob 21.00, na stolpu nasproti Galerije Nočna izloba Pešak, AKC Metelkova mesto v Ljubljani.

Metabonma: nastop dueta Kavčič & Lonquich odpovedan

Danes bo v Klubu Gromka na sporedu  zgolj defoničen del napovedanega koncerta zaradi nesrečne poškodbe Irene Kavčič. Metabonma z duom Kavčič / Lonquich je tako prestavljen za nedoločen čas. Hvala za razumevanje!

Brezmejna disonanca s Kováts-Maierhofer-Drašler triom

Brezmejna disonanca, mednarodna platforma in koncertni cikel, 18. maja v Vodnikovi domačiji, predstavlja zadnji trio. Nastopili bodo madžarski saksofonist Gergő Kováts,  avstrijska kontrabasistka Maierhofer-Lischka in bobnar Vid Drašler.

Razstava Gorana Medjugorca in Arta Larsona v Galeriji Alkatraz

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave Podeželska gospoda, slovenskega slikarja Gorana Medjugorca in ameriškega video umetnika Arta Larsona, v torek, 9. maja ob 20. uri v Galerijo Alkatraz. Ogled razstave je možen do 3. junija.

Brezmejna disonanca s Krispel-Schellander-Miklós triom

Mednarodni projekt Brezmejna disonanca se predstavi tokrat drugič v Ljubljani z dodatnim dvojcem, na klarinetu Phillipe Lauzier in basu Éric Normand iz Quebeca. V petek, 5.5. ob 20.00, na Vodnikovi domačiji.

Skupinski premik, naredimo mozaik! – delavnica za otroke

Podmladek Reciklarta vabi, v petek 21. aprila ob 15.30 in v soboto, 22. aprila ob 15.30, na ustvarjalno delavnico namenjeno otrokom od 4. leta dalje, ki bo potekala  na dvorišču pred Galerijo Alkatraz.

Brezmejna disonanca s Kepl, Drašlerjem in Kovácsem

Brezmejna disonanca, mednarodna kreativna platforma in koncertni cikel, se prične 12. aprila s prvim triom: violinistko Irene Kepl, kontrabasistom Joštom Drašlerjem in bobnarjem Gergelyjem Kovácsem.