Delovni obisk: 12. 07. 2019 - 19. 07. 2019

»Od Metelkove do Saalfeldna!«
Umetniška rezidenca Maje Osojnik v Ateljeju Azil

Junija in julija je na večtedenskem delovnem obisku ustvarjala pevka, skladateljica, zvočna umetnica in improvizatorka elektoakustične glasbe, Maja Osojnik. Delo na umetniški rezidenci je potekalo v treh segmentih:
– dokončanje 6 min. kompozicije WARD (naročilo Studia DAN, Dunaj) za 10 glasbenikov in magnetofonski trak. Premiera bo 4.10.2019 na festivalu Musikprotokoll v Gradcu. Instrumentacija: violina, violončelo, kontrabas, trobenta, pozavna, klavir, 4 manipulatorji in kasetofon.
– komponiranje za Rdečo Raketo (Osojnik/Schellander & Billy Roisz): »…und kann nicht die Stille erreichen« /«…in ne morem doseči tišine«
Maja Osojnik – elektronika, glas
Matija Schellander – modularni sintetizator, računalnik
Billy Roisz – video v živo
Premiera v Ljubljani z Rdečo Raketo in vizualcem Patrickom K-H. (St.Petersburg/Dunaj) bo, 30.8. 2019, v Cirkulaciji 2 , Tobačna, Ljubljana. Nemška premiera z videastko Billy Roisz bo prikazana, 19.10. 2019, na Donaueschinger Tage.
– Kompozicije za nov solo albumu »Lux Aeterna!«
Prvi material bo predstavila na Jazz festivalu Saalfelden v koncertni zvočni instalaciji »You need me! Who else will you blame, when i am gone«. Premiera bo 23. 08. 2019, instalacija pa bo trajala do 25. 8. 2019.

Foto: Marc Orou

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Avstrijski kulturni forum Ljubljana

X