Predsednica KUD Mreže Nataša Serec (1969) že štiriindvajset let aktivno podpira in soustvarja dogajanje v kulturnem centru Metelkova mesto. Ustanovila je mladinski kulturni center Menza pri koritu ter Mednarodni feministični in queer festival Rdeže zore. V trinajstih letih je sproducirala več kot 100 različnih urbanih umetniških projektov v sodelovanju z vizualnimi umetniki. Sokuratorka koncertnega cikla Friforma, organizatorka koncertnega cikla Metabonma in vodja umetniškega rezidenčnega ateljeja Azil. Odgovorna je za vse projekte v društvu.

 

Jadranka Plut (1975), tajnica KUD Mreže, umetniški vodja, kuratorka in organizatorka dogodkov v Galeriji Alkatraz v Metelkova mestu. Študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je zaključila z magisterijem. Kot kuratorka deluje od leta 2000, na področju vizualne umetnosti znotraj Metelkove mesta pa je aktivna že od nekdaj.

 

Ana Grobler (1976), asistentka v Galeriji Alkatraz, je akademska slikarka z zaključenim podiplomskim študijem iz videa na ALUO v Ljubljani. V galeriji pomaga pri organizaciji razstav in skrbi za grafične in vizualne komunikacije. Odgovorna je za vizualni umetniški program feminističnega in queer festivala Rdeče zore.

 

Sebastian Krawczyk (1980), nekdanji prostovoljec Evropske prostovoljne službe v društvu KUD Mreža, nudi multimedijsko podporo Metelkovi mesto. Sociolog, prevajalec in strokovnjak v slovanskih jezikih sodeluje v Galeriji Alkatraz kot asistent pri organizaciji umetniških razstav in urejanju arhiva.

 

Nevena Aleksovski (1984), akademska slikarka, je zaključila podiplomski študij kulturologije na FDV v Ljubljani. Njeno delo je vezano za Galerijo Alkatraz. Aktivna tudi v pedagoškem delu, predvsem kot vodja umetniških delavnic za otroke in mladino. Soustanoviteljica letnega Reciklart Festivala, tj. umetniškega festivala reciklaže in DIY kulture.

 

Danijela Zajc (1985) nudi tehnično podporo Galeriji Alkatraz. Članica programske ekipe Mednarodnega feminističnega in queer festivala Rdeče zore in soustanoviteljica letnega Reciklart Festivala. Zaključila je študij sociologije kulture in pedagogike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

Anabel Karolyn Černohorski (1991) je zaključila študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2013. V Galeriji Alkatraz kurira in sokurira umetniške razstave od leta 2013. Sokuratorka in članica umetniškega komiteja Galerije Nočna izložba Pešak od leta 2014.

 

Damjan Kracina (1970) je diplomiral iz kiparstva na ALUO v Ljubljani leta 1996, podiplomski študij s specializacijo v videu in novih medijih pa je zaključil leta 1999. Na Srednji šoli za dizajn in fotografijo v Ljubljani predava kot profesor od leta 2010. Ustanovitelj in glavni kurator Galerije Nočna izložba Pešak.

 

Novinar, radijski napovedovalec, kurator založbe in promoter ter organizator dogodkov László Juhász (1980) je študiral komunikacijo in medijske študije na Univerzi Szeged na Madžarskem. Sokurira koncertni cikel FriForma KUD Mreže, soorganizira projekt Improcon – kongres svobodno improvizirane glasbe, umetnosti in idej ter projekt Brezmejna disonanca. Zadolžen je za prenovo spletne strani KUD Mreže.

 

Julijan Borštnik (1977), kritični filmski ustvarjalec in raziskovalec družbenih, političnih in ekonomskih vprašanj. Njegov umetniški cilj je predstaviti lastne teme in logike na opisen, preprost in vizualno bogat in ne poenostavljen način. Soustanovitelj umetniškega rezidenčnega ateljeja Azil in vključen v mednarodni raziskovalni projekt Prihodnost dela.

 

Slikar in ilustrator Goran Medjugorac (1972) je diplomiral na ALUO v Ljubljani leta 2002. Magisterij na Fakulteti za umetnost Univerze v Barceloni je zaključil leta 2011. Sodeloval je v številnih projektih KUD Mreže in soustanovil mladinski center Menza pri koritu leta 2000. V širši javnosti je prepoznaven kot izklicevalec na različnih dražbah v Ljubljani.

 

Švedska stripovska umetnica, ilustratorka in oblikovalka Anna Ehrlemark (1981) je v Vzhodni Evropi prepoznavna po nekonvencionalnih, prefriganih pripovedih in osupljivem vizualnem stilu. V stripih raziskuje feministične, queerovske in antikapitalistične teme. Med bivanjem v Ljubljani (2003 – 2010) je bila udeležena v različnih umetniških projektih društva KUD Mreža in občasno z društvom še sodeluje.

 

Uroš Gustinčič (1977) kot strokovnjak na področju informacijske tehnologije skrbi za vse spletne platforme KUD Mreže, kar vključuje programiranje, postavljanje spletnih strani in podpornih veščin. Občasno izvaja tudi kreativne delavnice in projekte za mladino. Diplomiral je iz filozofije na Univerzi v Ljubljani leta 2016.