Predsednica KUD Mreže Nataša Serec (1969) aktivno podpira in soustvarja dogajanje v kulturnem centru Metelkova mesto od l. 1993. So-ustanovila je mladinski kulturni center Menza pri koritu ter Mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore. V sodelovanju z vizualnimi umetnik je kurirala in koordinirala več kot 120 različnih urbanih umetniških projektov. Je sokuratorka koncertnega cikla FriForma in producentka koncertnega cikla Metabonma. Izvaja umetniške rezidence v Ateljeju Azil. Od leta 2014 je članica umetniškege ekipe Galerije Nočna izložba Pešak.

 


Jadranka Plut (1975), tajnica KUD Mreže, umetniški vodja, kuratorka in organizatorka dogodkov v Galeriji Alkatraz v Metelkova mestu. Zaključila je študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot kuratorka deluje od leta 2000, na področju vizualne umetnosti znotraj Metelkove mesta pa je aktivna že od nekdaj. Od 2017 je predsednica društva Asociacija, ki je mreža nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

 


Ana Grobler (1976), asistentka v Galeriji Alkatraz in podpredsednica KUD Mreža.  Je akademska slikarka z zaključenim podiplomskim študijem iz videa na ALUO v Ljubljani. V galeriji pomaga pri organizaciji razstav in skrbi za grafične in vizualne komunikacije. Odgovorna je za vizualni umetniški program feminističnega in queer festivala Rdeče zore.

 


Sebastian Krawczyk (1980), nekdanji prostovoljec Evropske prostovoljne službe v društvu KUD Mreža, nudi multimedijsko podporo Metelkovi mesto. Sociolog, prevajalec in strokovnjak v slovanskih jezikih sodeluje v Galeriji Alkatraz kot asistent pri organizaciji umetniških razstav in urejanju arhiva.

 


Nevena Aleksovski (1984), akademska slikarka, je zaključila podiplomski študij kulturologije na FDV v Ljubljani. Njeno delo je vezano za Galerijo Alkatraz. Aktivna tudi v pedagoškem delu, predvsem kot vodja umetniških delavnic za otroke in mladino. Soustanoviteljica letnega Festivala DIY kulture -Reciklart in mentorica mesečnih ustvarjalnic za  mladostnike.

 


Danijela Zajc (1985) nudi tehnično podporo Galeriji Alkatraz. Članica programske ekipe Mednarodnega feminističnega in queer festivala Rdeče zore in soustanoviteljica letnega Festivala DIY kulture -Reciklart in mentorica mesečnih ustvarjalnic za  mladostnike. Zaključila je študij sociologije kulture in pedagogike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 


Anabel Karolyn Černohorski (1991) je zaključila študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2013. V Galeriji Alkatraz kurira in sokurira umetniške razstave od leta 2013. Od leta 2014 je sokuratorka in članica umetniškege ekipe  Galerije Nočna izložba Pešak.

 


Damjan Kracina (1970) je diplomiral iz kiparstva na ALUO v Ljubljani leta 1996, podiplomski študij s specializacijo v videu in novih medijih pa je zaključil leta 1999. Na Srednji šoli za dizajn in fotografijo v Ljubljani predava kot profesor od leta 2010. Ustanovitelj in sokurator Galerije Nočna izložba Pešak.

 


Novinar, radijski napovedovalec, kurator založbe Inexhaustible Editions in kurator ter organizator koncertov László Juhász (1980) je študiral komunikacijo in medijske študije na Univerzi Szeged na Madžarskem. Sokurira koncertni cikel FriForma soorganizira projekt Improcon – kongres svobodno improvizirane glasbe, umetnosti in idej ter projekt Brezmejna disonanca. Zadolžen je za urejanje spletne strani KUD Mreža.

 


Julijan Borštnik (1977), kritični filmski ustvarjalec in raziskovalec družbenih, političnih in ekonomskih vprašanj. Njegov umetniški cilj je predstaviti lastne teme in logike na opisen, preprost in vizualno bogat in ne poenostavljen način. Soustanovitelj umetniškega rezidenčnega Ateljeja Azil in vključen v mednarodni filmski raziskovalni projekt Prihodnost dela.

 


Tea Grahek (1983) je ženska mnogih veščin. Je šolana zdravstvena delavka, ki je kasneje študirala tekstilno tehnologijo na Fakulteti za strojništvo v Mariboru. Ukvarja se s plesom in koreografijo. Od leta 2014 stalna sodelavka Radia Študent Ljubljana, kjer se je urila v tonski tehniki, snemanju in montaži videov. S KUD Mreža sodeluje kot snemalka in montažerka koncertnih dogodkov FriForme in Improcona.

 


Švedska stripovska umetnica, ilustratorka, oblikovalka in računalniška lingvistka Anna Ehrlemark (1981) je v Vzhodni Evropi prepoznavna po nekonvencionalnih, prefriganih pripovedih in osupljivem vizualnem stilu. V stripih raziskuje feministične, queerovske in antikapitalistične teme. Med bivanjem v Ljubljani (2003-2010) je bila udeležena v različnih umetniških projektih društva KUD Mreža in občasno z društvom še sodeluje.

 


Uroš Gustinčič (1977) kot strokovnjak na področju informacijske tehnologije skrbi za vse spletne platforme KUD Mreže, kar vključuje programiranje, postavljanje spletnih strani in podpornih veščin. Občasno izvaja tudi kreativne delavnice in projekte za mladino. Diplomiral je iz filozofije na Univerzi v Ljubljani leta 2016.

X