Razmeščene – zvočne instalacije Christine Schörkhuber in Noida

Sklepni dogodki letošnjega koncertnega cikla FriFormA\V so plod enomesečne delovne rezidence Christine Schörkhuber in Arnolda Haberla aka Noida.

Tretji letošnji dogodek v serialki FriFormA\V nocoj v Cirkulaciji 2!

Scatter Radar je avdio-vizualna koncertna instalacija v realnem času se osredotoča na največji nekoherenten radarski opazovalni sistem na svetu – radio observatorij Jicamarca.

Galerija Alkatraz

Galerija Nočna izložba Pešak

Gesamtkunstwerk Metelkova

Atelje Azil

FriForma

FriFormA\V

Metabonma

Improcon

Rdeče zore

Reciklart

Animiramo

Metelkovarhiv

Danes se zaganja 6. Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture

6. Reciklart objavlja mikaven program, ki se bo med 12. in 15. avgustom dogajal v Galeriji Alkatraz, Nočni izložbi Pešak in na Trgu brez zgodovinskega spomina. Pridite, fajn bo!

Pestro sodelovanje KUD Mreža z Ljubljanskim street art festivalom

29. Junija, z otvoritvijo razstave “All Is Super” Linde Söderholm v Galeriji Nočna izložba Pešak, se pričenja pestro sodelovanje KUD Mreža in ljubljnskega street art festivala.

FemLink-Art: skupinska razstava kustosinje Veronique Sapin v Alkatrazu

V Galeriji Alkatraz bosta soočeni tematiki video-kolažev – Agresija in Čudenje – 44 avtoric, po izboru ene izmed ustanoviteljic kolektiva, kuratorice Veronique Sapin.

Projekt S(v)odobnost: Mali pojmovnik sodobne umetnosti

V okviru projekta S(v)odobnost smo pripravili slovarček umetnostne zgodovine sodobnih umetniških izrazov, ki šoli nudi ustrezne informacije študentje, učitelji in drugi radovedneži.

Atelje Azil objavlja seznam rezidentk in rezidentov v 2020

Daljših rezidenčnih programov se je od leta 2010 udeležilo več kot 33 umetnikovic in umetnikov, ki so svoje zaključno delo predstavili_e v obliki razstave, koncerta, raziskave, ipd.

Pričenja se 21. Mednarodni feministični in kvirovski festival – Rdeče zore

Letošnji festival bo osrediščen okoli povezovanja, objemanja, različnih, tako domačih kot mednarodnih kolektivov, ki se povezujejo v boju za enakost in enakopravnost. 

Pričelo se je glasovanje za Bodečo Nežo 2019-2020

Komu bo pripadala ta nečastna nagrada? Odločitev prepuščamo vam. Glasujete lahko do 29. februarja, sobote do polnoči na spletni strani: Bodeča Neža.

Začetek sezone cikla FriFormA\V z Billy Roisz in dieb13

Koncertno sezono cikla FriFormA\V zaganjamo 13. 2. 2020, ob 21.00 v Osmo/zi z novim projektom TWIXT v katerem Billy Roisz in dieb13 združujeta njuna filmska in glasbena dela.

Zaključek koncertne sezone FriForma s kvartetom Uruk

Uruk v svojem imenu poudarjajo duhovno in ritualno plat svoje glasbe, skozi katero se četverica loteva nekaterih zakoreninjenih nasprotij, recimo med lepoto in krutostjo.

X