Noid in Andrej Fon snemata projekt Sympathy za violončelo, klarinet in 12 visečih uglašenih bobnov

11. septembra, v nedeljo ob 20.00, avstrijski zvočni umetnik in violončelist Noid s slovenskim klarinetistom Andrejem Fonom v Cirkulaciji2 v Ljubljani posnel koncert.

Razmeščene – zvočne instalacije Christine Schörkhuber in Noida

Sklepni dogodki letošnjega koncertnega cikla FriFormA\V so plod enomesečne delovne rezidence Christine Schörkhuber in Arnolda Haberla aka Noida.

Galerija Alkatraz

Galerija Nočna izložba Pešak

Gesamtkunstwerk Metelkova

Atelje Azil

FriForma

FriFormA\V

Metabonma

Improcon

Rdeče zore

Reciklart & mladinske aktivnosti

Animiramo & otroške aktivnosti

Metelkovarhiv

Snemanje albuma s Tilnom Lebarjem in Szilárdom Benesom v rotundi, Selo

Med 23. in 25. avgustom sta saksofonist Tilen Lebar in madžarski klarinetist Szilárd Benes snemala za izdajo FriForma v rotundi v Selu.

Tretji letošnji dogodek v serialki FriFormA\V nocoj v Cirkulaciji 2!

Scatter Radar je avdio-vizualna koncertna instalacija v realnem času se osredotoča na največji nekoherenten radarski opazovalni sistem na svetu – radio observatorij Jicamarca.

Danes se zaganja 6. Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture

6. Reciklart objavlja mikaven program, ki se bo med 12. in 15. avgustom dogajal v Galeriji Alkatraz, Nočni izložbi Pešak in na Trgu brez zgodovinskega spomina. Pridite, fajn bo!

Pestro sodelovanje KUD Mreža z Ljubljanskim street art festivalom

29. Junija, z otvoritvijo razstave “All Is Super” Linde Söderholm v Galeriji Nočna izložba Pešak, se pričenja pestro sodelovanje KUD Mreža in ljubljnskega street art festivala.

FemLink-Art: skupinska razstava kustosinje Veronique Sapin v Alkatrazu

V Galeriji Alkatraz bosta soočeni tematiki video-kolažev – Agresija in Čudenje – 44 avtoric, po izboru ene izmed ustanoviteljic kolektiva, kuratorice Veronique Sapin.

Projekt S(v)odobnost: Mali pojmovnik sodobne umetnosti

V okviru projekta S(v)odobnost smo pripravili slovarček umetnostne zgodovine sodobnih umetniških izrazov, ki šoli nudi ustrezne informacije študentje, učitelji in drugi radovedneži.

Atelje Azil objavlja seznam rezidentk in rezidentov v 2020

Daljših rezidenčnih programov se je od leta 2010 udeležilo več kot 33 umetnikovic in umetnikov, ki so svoje zaključno delo predstavili_e v obliki razstave, koncerta, raziskave, ipd.

Pričenja se 21. Mednarodni feministični in kvirovski festival – Rdeče zore

Letošnji festival bo osrediščen okoli povezovanja, objemanja, različnih, tako domačih kot mednarodnih kolektivov, ki se povezujejo v boju za enakost in enakopravnost. 

Pričelo se je glasovanje za Bodečo Nežo 2019-2020

Komu bo pripadala ta nečastna nagrada? Odločitev prepuščamo vam. Glasujete lahko do 29. februarja, sobote do polnoči na spletni strani: Bodeča Neža.

X