Atelje Azil objavlja seznam rezidentk in rezidentov v 2020

Daljših rezidenčnih programov se je od leta 2010 udeležilo več kot 33 umetnikovic in umetnikov, ki so svoje zaključno delo predstavili_e v obliki razstave, koncerta,  raziskave, ipd.

Pričenja se 21. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore!

Letošnji festival bo osrediščen okoli povezovanja, objemanja, različnih, tako domačih kot mednarodnih kolektivov, ki se povezujejo v boju za enakost in enakopravnost. 

Galerija Alkatraz

Galerija Nočna izložba Pešak

Gesamtkunstwerk Metelkova

Atelje Azil

FriForma

FriFormA\V

Metabonma

Improcon

Rdeče zore

Reciklart

Animiramo

Metelkovarhiv

Začetek sezone cikla FriFormA\V z Billy Roisz in dieb13

Koncertno sezono cikla FriFormA\V zaganjamo 13. 2. 2020, ob 21.00 v Osmo/zi z novim projektom TWIXT v katerem Billy Roisz in dieb13 združujeta njuna filmska in glasbena dela.

Zaključek koncertne sezone FriForma s kvartetom Uruk

Uruk v svojem imenu poudarjajo duhovno in ritualno plat svoje glasbe, skozi katero se četverica loteva nekaterih zakoreninjenih nasprotij, recimo med lepoto in krutostjo.

Združena cikla FriForma in FriFormA\V z nastopi 5 izjemnih ustvarjalk

V tokratnem dogodku združujemo cikla FriForma in FriFormA\V z nastopi 5 ustvarjalk, ki iz dokaj različnih izhodišč napovedujejo praviloma trans-zvočne oziroma multimedijske dogodke.

Avdio-vizualna video igra s Benesem in Ressijem v Ozmo/zi

Na tokratnem FriFormA\V dogodku se bosta naša gosta zvoka in slike lotevala enotno in povezano, a upoštevajoč aktualne možnosti poigravanja z virtualnim prostorom in znotraj njega.

Na septembrski FriFormi nas obiščeta dva neobičajna sestava

Zlatko Kaučič in Tomaž Grom sta vsak po svoje in vsak na svojem kraju pomembna akterja domače scene improviziranih muzik, a ju imamo le redko priložnost slišati v duu.

Ostanki – Pregledna razstava Damijana Kracine

Razstava bo vsebovala prerez desetletnega ustvarjanja Damijana Kracine, “celostne umetnine domišljijsko ustvarjenega sveta”, ki navdih črpa iz živalskega okolja ter avtorjevega odnosa do človeške civilizacije.

Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji² – premiera koncertne AV instalacije

Vabljeni na celostno AV izkušnjo ob ponovnem obisku domače dunajske naveze Osojnik / Schellander, ki se bo tokrat premierno izstrelila ob videu Patricka K.-H.

5. Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture med 6.-10. avgusta

Obeta se pester program – delavnice, koncerti, performansi, razstavi, projekcije filmov in še veliko tega, predvsem dobro vzdušje in druženje! Save the date!

Letošnji umetniški festival recikliranja in DIY kulture Reciklart vabi prostovoljce_ke

Priprave za peti Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture, ki bo letos od 6. do 10. avgusta, so v polnem teku, zato vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo pri soustvarjanju festivala!

Svetlobna gverila v Galeriji Alkatraz: RaumZeitPiraten – O nemožnosti meja

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave kolektiva RaumZeitPiraten “O nemožnosti meja”, v četrtek, 23. maja, ob 21.30, v Galerijo Alkatraz. Razstava poteka v sklopu 13. mednarodnega festivala svetlobe Svetlobna gverila.

X